Cum te ajutăm
116 111 este singura linie telefonică de asistență, la nivel național, dedicată copiilor şi adolescenților din România.
Asociația Telefonul Copilului este o organizație neguvernamentală, non-profit, care pune la dispoziția copiilor și adolescenților din România singura linie telefonică gratuită de asistență la nivel național.
Peste 100.000 de copii și adolescenți sună anual la 116 111, iar zeci de mii de cazuri în care viața copiilor a fost pusă in pericol și-au găsit rezolvarea la doar un apel distanță.
Copiii şi adolescenţii apelează 116 111 pentru a-şi exprima temerile, pentru a vorbi despre aspectele care îi afectează în mod direct şi, cel mai important, pentru a primi ajutor în caz de urgenţă.
116 111 este un serviciu gratuit, valabil din rețelele fixe / mobile Orange, Telekom, Vodafone, fără prefix. La 116 111 găseşti oricând sprijin, în deplină confidențialitate. Ne poți contacta de luni până vineri, între orele 08.00 – 20.00, iar consultanți pregătiți sunt gata să îți ofere sprijin, asistență şi îndrumare. Vei avea şansa să discuți cu o persoană căreia îi pasă de problemele tale. Dacă te îngrijorează ceva sau crezi că eşti în pericol, ne poți suna. Te vom asculta şi te vom ajuta!
Totodată, 7 zile din 7, asistenţii sociali şi psihologii Asociaţiei Telefonul Copilului răspund și contactelor online în platforma 116111.ro și la vorbestecunoi@telefonulcopilului.ro.
In momentul în care ne semnalezi un caz de abuz asupra unui alt copil, trebuie să ştii că serviciile sociale sunt obligate să investigheze situatia aşa cum a fost ea relatată la 116111, Telefonul Copilului.
Toate cazurile de abuz preluate la 116111 – Telefonul Copilului sunt transmise de urgentă în atentia serviciilor sociale din judetul/sectorul de domiciliu şi/sau altor institutii (Inspectorat Școlar, Politie etc.), după caz.
NU esti obligat să ne oferi informatii despre identitatea ta! Apelul poate rămâne anonim!
Serviciile sociale fie vor merge în familia copilului, fie vor contacta asistentul social din localitatea de domiciliu şi vor efectua o anchetă socială. De asemenea, vor contacta persoanele care sunt apropiate copilului sau care îi cunosc situatia: profesori, medici, vecini, rude, etc. Dacă este cazul, este cerut sprijinul politiei, în situatia în care copilul se află în pericol alături de familia sa.